Árellenőrzés

A kivitelezés sok féle konstrukcióban lehetséges, de a legbiztonságosabb módszer az ha az elkészült költségvetési kiírás szerint kivitelezőt választunk, minimum 3-4 árajánlat összehasonlítása alapján. Az árellenőrzést követően lehetünk csak biztosak abban, hogy a kivitelezési költség fejében a lehető legjobb ár-érték arányt kapjuk.
A kivitelezés folyamán célszerű egy generálkivitelezőt választani, vagy pedig egy lebonyolító szakembert megbízni.
 

Ha nincs lebonyolító, nincs műszaki ellenőr valamint munkafázisonként külön-külön mesterembert bízunk meg, akkor a végeredmény, főleg a minősége bizonytalan lesz, energetikai szempontból az épülettel szemben ne legyenek túlzott elvárásaink, és szinte az összes szervezési munka és felelősség a nyakunkba szakad, ami egy főállású építkezőt kíván.
Persze ez a módszer a legolcsóbb, ha az építkezés során nem lesz semmilyen komolyabb probléma. Találkoztam olyan esettel, ahol a spórolás következménye az lett, hogy az épület rossz kitűzése miatt, kétszer kellett az alapot elkészíteni illetve egy szabálytalan dreivit rendszer kivitelezése miatt a leszínezett épületről a szigetelő lemezek elváltak a faltól.
 Ez a takarékoskodás igen sokba kerülhet.
 
Az árellenőrzést minden Esetben TERC programmal végezzük el.