Építési Napló vezetése

Építtetőknek segítünk az elektronikus építési napló megnyitásában. A megnyitást követően átadva a munkaterületet a kivitelező számára. E nélkül nem kezdődhet el maga az építkezés. Ennek elmulasztása 80.000- 200.000 Ft pénzbírságot von maga után.
Kivitelezőknek segítek az elektronikus építési napló megnyitásában, a jogosultságok elfogadásában, illetve vállalom a napi jelentések rögzítését, melynek elmulasztása naponta 200.000- 1.500.000 Ft pénzbírságot von maga után.
 
A hatóság álláspontja szerint az elektronikus építési napló vezetését a vállalkozó nem adhatja át harmadik személynek, így a kivitelező csak a fővállalkozót, a műszaki ellenőrt, illetve a felelős műszaki vezetőt bízhatja meg a napló vezetésével. 
(191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet)
 
Naplóvezetésről szóló szerződés esetén a kivitelező-megbízó nem mond le a naplóvezetési jogosultságáról, csupán egy megbízási szerződés keretei között ideiglenesen feljogosít minket, hogy a nevében (személyes ügyfélkapun keresztül) rögzítsük az általa bediktált adatokat, így a szolgáltatás teljesen jogszerű keretek között működve tudjon megoldani a kivitelező mindennapos nehézségeit.
Az adat továbbítást megelőzően folytatott telefonbeszélgetéseket a kivitelező védelme érdekében rögzítésre kerülnek
Az Internet fejlődése miatt ország bármely területén tartózkodó Építtetőnek és Kivitelezőnek is tudok segíteni az építési naplóval kapcsolatos napi feladatok ellátásában.
 
 
 
Építési napló vezetése minden esetben KÖTELEZŐ!
 
 
Amennyiben egy adott kivitelezés nem E-napló vezetésére kötelezett, akkor is kell dokumentációt készíteni az építkezés folyamatáról, napi szinten, csak hagyományos papír alapú építési naplóban.